Fortsättning på altanbygge  - 2007

 

Dags för Lollo att damma av arbetsskorna och skrida till verket med sommarens stora projekt - en altan. Jag tyckte väl egentligen det kunde vänta, att vi inte riktigt hade råd och att det fanns annats som kunde fixas först. Men regnet satte stopp för det mesta husarbetet och efteråt kan jag inte säga hur glad jag är för att Lollo gjorde detta. Underbart!!.

 

21 juli Mycket har hänt. Alla plattor är invägda, fiberduk är lagd och regelverk samt stolpar är på plats. Man fick en konstig gångstil några dagar innan det fanns trall att gå på. Puma tar sig en balanspromenad. Medan jag var på kvinnolägret Klägg byggde Lollo trappa. Mycket funderande och räknande föregick den byggnationen.
24 juli Så är vi på väg. Otroligt snyggt tyckte vi själva och gick fram och tilbaka och njöt. 25 juli Däcket växer så sakteliga. Klockan har hunnit bli 7 men Lollo är inte den som ger sig innan solen går ner.
Det är mycket pill för att få trallen att följa murkanten så snyggt som möjligt. Lollo ger husse en eloge för ett bra jobb.
26 juli 21.55 och det är snart dags för sista skruven!!! 2 augusti  Färdigt!! Så fort det inte regnar njuter vi av vår nya altan. Den har verkligen fräschat upp hela huset.

En flygbild när jag ändå är uppe på taket och jobbar. 5 augusti Mor och far kommer på besök och har med sig en toppenpresent, farmor och farfars gamla fina trädgårdsmöbler. Första hoppfällbara modellen.
Det är faktiskt riktigt skönt och vi kan inviga de nya möblerna som verkligen pryder altanen, betydligt snyggare än vårt hopp-plock av plastmöbler Så, då var det bara resten av huset kvar. :-)

 Tillbaka till altansida 1Copyright © Norra Munkeby