Altanbygge - 2007
30 juni - 26 juli

Dags för Lollo att damma av arbetsskorna och skrida till verket med sommarens stora projekt - en altan. Jag tyckte väl egentligen det kunde vänta, att vi inte riktigt hade råd och att det fanns annats som kunde fixas först. Men regnet satte stopp för det mesta husarbetet och efteråt kan jag inte säga hur glad jag är för att Lollo gjorde detta. Underbart!!.

 

30 juni! Arbetet påbörjas. Så här gräsligt såg det ut innan arbetet på börjades. Efter dräneringen återstod bara några av de gamla fula plattorna, resten var hård lerjord med grästuvor Tunga as att frakta undan och jag hjälpte inte till ett dugg! Här är klockan faktiskt 21.19, så ljust är det i juli vilket man har svårt att fatta i skrivande stund (februari)
5 juli. Vi får ta hjälp av vår snälla granne Bengt och hans grävmaskin. Lite skillnad mot spade, speciellt när det bara är blöt, tung lerjord. Hoppsan. Här gick det lite snabbt. Lollo tappade koncentrationen ett ögonblick och vips var en elkabel avsliten. Fredag var det också men elektrikern kom på måndagen och fixade till det hela.
Sista finslipandet gör Lollo med hjälp av spade. Geggigt! 6 juli Men så här fint och plant blev det, imponerande tycker jag. Lojka verkar också nöjd.
7 juli Vi inser att ett dräneringsdike behövs för att ta emot allt avrinningsvatten. Men är det nåt vi är bra på så är det dränering. Här packas röret in i fiberduk. Och sedan fyller vi igen med makadam, så snyggt så.
10 juli Nu ska det sättas kantstenar mot rabatterna. Raymond, vår granne, kommer ner och hjälper till att skära av stenar med vinkelslipen. Inte så lätt som vi trodde. 14 juli  Flera dagars regnande har satt stopp för arbetet. Nu ska en kant fixas mot det högre etaget. Kim och Lollo försöker skyffla undan lervatten för att kunna sätta ner stenarna.
Kim får lite värmande choklad. Det har regnat mest hela dan och stackars Lollo och Kim är dyngsura. För att förankra stenarna sätter Lollo ner plintar som han skruvar fast en bräda i. Nu är även stenarna på plats och Kim fyller igen hålet. Äntligen är allt förarbete klart och själva altanen kan påbörjas!! Nu kommer det roliga...

Fortsättning följer.... Copyright © Norra Munkeby