Norra Munkeby 328 - 2008

Ännu ett år har gått med skiftande framgång. Tidvis har vi jobbat på riktigt flitigt, andra perioder har varit tyngre och inte mycket har hänt. Sommaren var blöt, hösten ännu blötare och idag, 18 januari, väntar vi på stormen som kan bli en ny Per. Lollo har tyngt ner de nya nockpannorna med makadamsäckar, med hjälp av grannen Gunnar. En blåste av häromdagen när det "bara" blåste kuling.

Bilderna på denna sidan visar vinterns enda snöiga dag hittills och då tycker jag husets färger gör sig extra bra. Nästan hela taksprånget är nu utbytt mot nymålade näverfärgade brädor. Nya vindskivor, vi bestämde oss för tårtpappersvarianten på hela huset, den fanns ju bara på gavlarna tidigare. Röda hängrännor och stuprör är på plats och piffar upp det gela ytterligare. Det vi fortfarande saknar helt är det som ska sitta under fönstren, där har vi fastnat lite i designfasen. Dessutom är det för kallt för att måla nu så det får vänta till våren.

 
   

 En rejäl byggnadsställning har vi fått låna av snälla vänner, den underlättar verkligen när man måste ända upp i nock. Jag är tacksam för att Lollo gör jobbet på höjderna, det är jag inte så förtjust i. Bilderna nedan från baksidan är nästan trevligast för där syns de nya vindskivorna så bra, och man slipper se den återstående plåtklädda tacklättan på framsidan. Den sitter där som ett monument över hur fult huset har varit.

   Copyright © Norra Munkeby