Husbygge - 2007
augusti - november, del II

9 augusti FÖrsta etappen är att byta taksprånget. Vi har diksuterat byte vs ommålning hundratals gånger men när vi väl tittade närmare på brädorna blev det nya. Obekväm arbetsställning. För den skarpseende skymtar det nya taksprånget under taklättan nu ska det under själva huset bytas ut.
 Stackars Lollo kryper och krälar och skruvar och hamrar.... 16 augusti Men snyggt blir det och vi njuter av förändringen.
I båthallen står jag och målar och målar just nu är det alla tårtpapper som ska målas. Det är extra laddigt när de ska målas på båda sidor och Lollo tycker det tar tid..
Taksprånget målas färdigt på backen och får en sista strykning på plats. Det blev över 1 km att måla :-). Lojka håller mig sällskap och kollar så ingen går på hennes väg.
25 oktober Byggnadsställningen byggs upp på framsidan. Även här ska det bytas taksprång och upp med tårtpapper. Lollo passar på att ta bort färg från pellarna med varmluftspistol när han ändå kan stå någorlunda bekvämt.
Så här vacker blev baksidan!! Ny fasad, nytt taksprång, tårtpapper och röda hängrännor. Vi tittar varje gång vi går ut och känner oss jättenöjda. 6 november Huset bli mer och mer färdigt, den fula taklättan på framsidan får fungera som avskräckande jämförelseobjekt.
Framsidan är klar och byggnadsställningen nedplocka för att flyttas till gaveln. En härlig höstdag

Tillbaka till del 1Copyright © Norra Munkeby