JULEN 2008

Julen 2008 firades i flera veckor, omgång 1 i vanlig traditionell jultid, avdelning 2 ett par dagar in på 2009. Men trevligt var det båda gångerna även om jag nog föredrar allt småpyssel innan själva julen. I år provades en ny sill; ingefärssill. Den gjorde sån succé att den tog slut redan "första" julen.  Den ekologiska julskinkan var superb men allt var var ju jättegott.

Fotograf: Mimmi Kylemark

Så kom de då äntligen, släkten från Linköping. Magsjuka i omgångar, influensa, ja allt möjligt hade skjutit upp resan ett par gånger men till trettonhelgen kunde vi då äntligen fira jul tillsammans. Hanna gick ut hårt i köket och färdigställde sitt livs första ägghalvor med lite räkröra på. De var inte bra vackra utan goda också.
Alla lät sig väl smaka av såväl mat som dryck och det var urgott med julbord igen. Julkorven var, som vanligt, utsökt. :-) Och stämsången lika vacker som alltid.  
När syskonbarnen kommer blir det alltid lite överraskande foton i kameran, men lite myspysfoton med Frida blir man ju bara glad över att hitta. Lasse är fångad på pricken, försjunken i någon elektronisk pryl som vanligt :-)  
Barnen läste ur julevangeliet. Inte den lättaste texten med verbformer som gingo och fingo. Vi tar nog min nya Bibel jag fick i julklapp nästa år. Tomten kom ju inte denna sena juldag, men gott om klappar fanns det ändå. Kajsa kröp omkring och läste på alla klappar för att se vilka som var till henne. Men rimmen klarar hon inte av riktigt än.  
Väl hemma igen så vaknade vi till en vit värld. Tyvärr hade snön redan övergått i regn när jag sprang ut för att skotta. Och till kvällen var allt borta...  
Puma har sagt sitt - julen är definitivt över. Julmassakern är fullbordad och Puma återtar lugnt sin favoritplats ovanför elementet, på julduken som är hopplöst nerhårad.  

© Norra Munkeby