Kaksi har kommit till Norra Munkeby 328

Kaksi är vår nya finska lapphundsvalp. Hon är född den 19 september 2007 och är 9 veckor på bilden. Vi har henne på foder, ägare är Maria Källqvist som har Månskimrans kennel.

Maria tar farväl av ännu en valp. Det kommer att bli det svåraste med Kaksi. Att få små söta valpar hemma som ska lämnas bort :-( Kaksi kämpar med Emilia om snodden. Hon är inte så stark i käken än så man vinner lätt.
Sötnosen tigger godis. Man lär sig fort att det vankas godbit när man tar kontakt - och matte matar på! Handskar är goda att bita i, precis som allt annat verkar vara. Fåglarnas äpplen, halvruttna tomater, fimpar, löv mm mm
Mattes tår är inte heller så tokiga. Vi hade hunnit glömma hur fruktansvärt vassa de där små tänderna är. Näsan börjar kännas öm.... Kaksi vill gärna sova så nära Lojka som möjligt, något Lojka tolererar till en viss gräns, sedan flyttar hon.
Fröken Yxi har lärt oss att det är viktigt att vänja sig vid olika underlag, här testar jag presenning. Att knycka Lojkas tuggben har blivit en sport. Lojka är snäll (läs mesig) och säger ingenting.

 

Notera svansföringen på följande bilder!!Copyright © Norra Munkeby