Maito har blivit stor!

 

Text: Mimmi Kylemark
Foto:
Valpägarna

 

 

 

Fredag 26 februari

 

Mina älskade valpar har hunnit bli stora, 5 månader fyllda och mer än dubbelt så tunga som när de lämnade oss. Jag har fortfarande kontakt med Mikkel och Maito, som heter Raiko numera. Mimmi har flyttat till Skåne och Mumin bor utanför Kinna. Maito har börjat valpkurs och förhoppningsvis ska jag och Kaksi träffa honom och Mikkel nästa vecka - det ska bli sååå roligt att se dem igen! Jag har stunder då jag längtar alldeles förfärligt efter dem, speciellt de som stannade längst så klart, men alla har de en plats i mitt hjärta.

 

Mieto går på upptäcksfärd i skogen och kollar in får och hackspettar med husse, bestiger stenar och stockar och när han kommer hem vilar han gärna på det svala golvet - och allra helst utomhus som en äkta finsk lapphund. Han börjar så smått vänja sig vid familjens två katter.

 

Maito Månfare

Första fotot från Maito i hans nya hem och jag blir trygg. Han ser ju precis lika avslappnad ut som förut - och leksaken "hemifrån" är med.

Men när man ser ett sånt här foto vill man ju bara hämta honom och fortsätta gosa som tidigare. Det är ett helsike att lämna bort så underbara varelser!

Här har vi Maito i december tror jag. Han har så fina tecken. Hans favoritplats är på altanen där han har en snöhög som han busar i - han verkar väldigt stolt över sin hög!

Lite nyare foton och man ser redan hur han har vuxit. Drygt 11 kg väger han och har lika bra aptit som när han var liten. Aldrig har jag sett en hund glufsa i sig så snabbt.

 


 


©2010 Mimmi Kylemark