Kaksis valpning
Text: Mimmi Kylemark
 

 

Kaksis valpning

 

Lite av varje

 

 

 

 

Söndag 8 november

 

8 november, Fars dag för många vilket märkligt nog verkar betyda att man köper ett par strumpor och åker hem till pappa - där mamma lagat en god middag. Borde inte barnen bjuda på middag i stället? För Lollo är det hans födelsedag vilken firats. Men 8 november är också den dan då tre valpisar lämnade hemmet för att stå på egna tassar. Mieto hämtades av Lina för vidare resa till Jönåker nästa vecka. Under tiden ska han bland annat bo med sin pappa. Lina tog också med sig Mimmi och Mumin som nu flyttar hem till Maria i väntan på att rätt matte och husse ska höra av sig.

 

Jag tog ett ömt farväl efter några timmars intensivgosning. Sedan tjöt jag! Herre Gud vad jag redan saknar de små. Men jag är så glad att de fick stanna 8 veckor - tack för det Maria. Nu återstår Maito och Mikkel och de har varit rätt dämpade och sovit mycket hela kvällen. Men efter kvällsmaten kom de igång och busade ordentligt. Kaksi verkar inte bry sig så mycket - den kallhjärtade modern. Men kanske tycker hon att det ska bli skönt att få ha sin kropp i fred.

 

Men jag, jag saknar dem och tycker huset är väldigt tomt och tyst. Lollo har åkt till Borås och har Kaksi med sig. Mimmi Gs 4 hundar kommer på onsdag och stannar till söndag så det är skönt att ha en av mina på annan ort. Lojka är inte så förtjust i hundar som kommer hit och brötar och ska leka. :-) Och det blir jobbigt nog att gå ut med 5 hundar. Emilia har lovat hjälpa till och Lollo är ledig torsdag-fredag, så det ska gå fint.

 

Vilken tur att jag har härliga Maito och Mikkel kvar. Det blir allt väldigt tomt för Mikkel på torsdag när Maito också ger sig av. Men jag ska rå om honom riktigt ordentligt och när Maito åkt får han komma ut ur köket och bo med oss andra. Då börjar valplivet på riktigt! Inte kiss och bajs bara i köket, passa så att inte kablar och annat mumsigt tuggas på och se till att Mikkel alltid har sällskap av hund eller människa. På de viset är det lättare med flera valpar på en gång - de har ju alltid varandra. Men lite ensamhetsträning får vi försköka klämma in också. Och redan på lördag kommer matte Carolina och husse Anders och hälsar på. De längtar efter sin valp och kollar in dessa sidor varje dag. Och jag lovar er och alla ni andra som följer med i valparnas äventyr att fler foton kommer. Jag har massor av gamla som inte publicerats än och nya kommer hela tiden. Jag hoppas att alla nya mattar och hussar fortsätter skicka in foton och lite info om hur vovvarna har det så jag kan fortsätta berätta om valparnas vidare öden. Och sen ska ju Kaksi ha en kull till så småningom....

 

När jag passat min systers hund 2 veckor i somras så fick jag en stor Toblerone, en flaska whisky och en tjock bok att avnjutas under mörka höstkvällar. I veckan ska jag nog plocka fram allt det där och försöka uppskatta lugnet - i stället för att bara sakna det jag inte har, dvs ALLA mina underbara valpar.


Hej då så länge! Mer foton nästa gång.

     

 
   ©2009 Mimmi Kylemark