Kaksis valpning

 

Valparna testar benen!

 

Text: Mimmi Kylemark
Foto: Mimmi Kylemark

 

 

Tisdag 29 september

 

Ja, så har valparna blivit drygt två veckor och de tittar och provar sina ben med blandat resultat. Det börjar snart bli dags att flytta dem till ett valpsäkert rum så de kan lämna lådan. De bajsar och kissar också i större mängd än Kaksi tar hand om så det är byte minst en gång om dan av tidningar och fleecefäll. Kaksi har varit ovillig att gå i lådan två morgnar i rad och jag tror det kan vara att det är blött och äckligt. I alla fall så går hon i när jag städat.
 

Annars är just Kaksis korta närvaro i lådan mitt största orosmoment just nu. Idag diade hon men när hon gick därifrån efter en rätt kort stund så skrek alla valparna i säkert fem minuter och jag fick världens ångest innan de lugnade sig. Kanske får de inte mat så det räcker? Nu är klockan 14.00 och de diar i alla fall alla högljutt, det är fyra timmar sedan de åt och kanske är det helt normalt. De äter ju mer varje gång och det ska ju helst rinna till ny mjölk också. Har skickat några frågor till Maria och hon ska ringa i kväll så då får jag väl ventilera min oro.

 

De är i alla fall ljuvliga att ha i huset och man kan titta hur länge som helst när de stapplar runt i lådan. Här ett par exempel.

 


Det är faktiskt väldigt jobbigt att gå i början när inte alla
kroppsdelar vill följa med som man tänkt sig!

 

 

 

I söndags kändes det som om vi behövde höja valplådeväggarna. En av valparna klättrade upp på Kaksi och höll på att ramla ur. Lollo hjälpte mig att sätta på krage nr 2 innan han åkte iväg på kvällen. Jag var mycket oroad för väggarna såg verkligen höga ut.

Men plötsligt var Kaksi bara i lådan och jag tänkte att det nog var OK ändå. Nästa gång hon skulle i lådan vankade hon bara utanför. Hönsmamma som jag är bestämde jag mig för att sova på soffan för att ha koll på läget. Mitt i natten tjuter en valp till i högan sky när Kaksi hoppade in i lådan. Efter en stund la sig lugnet men på morgonen insåg jag att om någon av valparna ramlar ur den låga lådan så bär förmodligen Kaksi tillbaka dem igen. Ut med valparna i mangelkorgen, av med pallkrage nummer 2 och tillbaka med valparna. Inbillade jag mig bara - eller såg inte Kaksi lite lättad ut? Det var i alla fall jag som nu tänkte sova lugnt nästa natt..

 

Vad nu, tänker ni. Ska hon ha en hel sida utan ett enda foto på sovande hundar?
Nej, naturligtvis inte. Här kommer några till som avslutning på denna dag.

 ©2009 Mimmi Kylemark