Kaksis valpning, 24 september

 

Foton, foton, foton!

 

Text: Mimmi Kylemark
Foto: Mimmi Kylemark

 

 

lördag 20 september - torsdag 24 september

 

 

Okey, jag trodde ni hade tröttnat på foton på sovande valpar, för det är ju mest det de gör, och käkar. Men jag har fått efterlysningar på fler foton så här kommer det massor, inte alla med kommentarer dock. Alla mår bra, valparna ökar stadigt och fort i vikt och förutom att ha börjat öppna ögonen så har några försiktigt börjat prova sina ben, inte med så lyckat resultat men väldigt underbart att titta på. Ska försöka fånfa det på foton men det kräver snabbhet för det är korta stunder de står. :-)

 


Det första - och enda - fotot på öppna ögon.
De ser blå ut, kan det vara möjligt? Söta är de i alla fall

 

Kaksi tar en välförtjänt paus från valparna ute på gräsmattan. Maria, som äger valparna, och hennes dotter på besök. De gosade med valparna och Maria var mycket nöjd med såväl deras utseende och vikt som deras skötsel - skönt.
Mer sovbilder, har försökt ta en del närbilder men det är svårt för de rycker så i sömnen så det blir ofta suddigt. Lillsyrran får ofta tjänstgöra som huvudkudde till brorsorna, till och med ett par åt gången. De gillar redan att gosa med tjejer. :-)


 

Valparna nedpackade i mangelkorgen för färd till veterinären där sporrarna ska tas bort. Fotot nedan visar de två små bandage ett par av valparna fick samt två navelsträngar som ramlat av. Först skriker alla tills de hittat en spene, sedan äter de under nöjt knorrande, sedan däckar de lite här av var med fulla magar. Så ser en dag i valparnas liv ut.


   
Lojka är lite bekymrad över valparna, hon vet inte riktigt vad hon ska tycka om deras existens. När de piper för mycket hoppar hon ner ur soffan och tittar till dem. För det mesta vill hon dock ligga ute. Det beror säkert också på att vi har över 23° i vardagsrummet och stackars Kaksi flåsar mest hela tiden hos valparna.Ja detta va foton från 20-24 september. Nu har Muppen passerat 1 kg och vi väntar på ett utökat viktdiagram. Idag kommer det många besökare, först Mimmi med dotter Lina, sedan min syster Gunilla med man och tre barn. De har alla sett fram mot detta, särskilt ungarna så klart. Tur att Kaksi är en cool morsa som inte störs av besökare.  
   

 

 

 


©2009 Mimmi Kylemark