NARCISSER!

Tulpaner är nummer 1 men narcisser kommer inte långt efter. Min första uppenbarelse av påskliljor i mängd fick jag under min tid som au pair i Belgien. Under en helg besökte vi den otroligt vackra staden Brugge och i nunneklostret (Le Beguinage) fanns det en otroligt fridsam och vacker park som jag förälskade mig i. Sedan dess har jag drömt om MÅNGA narcisser.

Började optimistisk att skapa en lökäng på nedre delen av gräsmattan men det blev inget bra och fruktansvärt tungt att gräva. När vi så byggde staket så kunde man inte ens njuta av dem från huset. Så jag grävde upp de flesta igen. Så, hösten 2009, grävde jag upp en risig rabatt, bytte all jord, och satte igång att shoppa lökar. Grävde i veckor kändes det som. Resultatet kan ni se under Narcisser 2010. Vill ni se vilka soter där finns så kolla under Narcissrabatten.

Vill man njuta av narcisser i mängder finns det ett superställe utanför Borås; Fagerås. Arne, som äger gården, började sätta lökar för flera år sedan och nu finns där över en miljon. Inför våren 2011 är 32 000 lökar nedpetade, puh! Dessutom säljer de hembakta våfflor! ÅK! Här är ett par foton från mitt besök april 2009. Det ska bli en egen sida med alla foton så småningom.