Narcisser 2010

Min nyanlagda narcissrabatt. Grävde upp hela området i höstas, fyllde på ny jord, gödsel och torvmull. Sedan planterade jag över 250 lökar.

En säck med 100 lökar skulle innehålla blandade färger men det verkar vara gula, gula och flera gula. Hade hoppats på något brandgult inslag. Men jag får väl komplettera med några till hösten.

Några botaniska tulpaner har också fått vara med. Och rådjuren har, peppar, peppar, inte ätit upp dem. Men jag tycker de kommer i skymundan bland liljorna så till hösten får de flytta upp i min andra nya lökrabatt. De röda papegojtulpanerna står i mitten och syns inte alls nu, måste tänkt lite fel :-)

Några av mina finare lökar, det är så läckert med de dubbla aprikosa tycker jag. Planterade såna i Falsterbo men där är jag ju aldrig och njuter av dem nu för tiden.

Min övre lökrabatt som inte är så prunkande men fin ändå. Innehåller blåsippor, gulsippor och scilla som jag fått av Gunilla. Dessa tulpaner fick jag av Tina & Claes förra julen. De är fantastiska, de riktigt lyser i såväl soligt som molnigt väder. Måste ha fler! Bollvivan skär sig lite i färgen så den får nog också flytta. Till höger ska jag plantera fler lökar på hundvalpen Mattis grav.

 


Copyright © Mimmi Kylemark