INNEHÅLL

Norra Munkebys hemsida

Norra Munkeby 325

- Huvudsida
- KLÄGG 1995
- KLÄGG 1996
- KLÄGG 1997
- KLÄGG 1998
- KLÄGG 1999
- KLÄGG 2000
- KLÄGG 2001
- KLÄGG 2002
- KLÄGG 2003
- KLÄGG 2004
- KLÄGG 2005

Välkommen till KKK - KvinnoKlubben KLÄGG

KvinnoKlubben KLÄGG bildades troligen 1995, vi kan i alla fall inte minnas tidigare sammankomster. Medlemmar är Lisbeth, i vars hus vi håller de årliga sommarlägren, Agneta, Britt-Marie, Mimmi och Eva. Eva har i julas (2005) varit värdinna för en KLÄGG - julspecial som förhoppningsvis är början på en ny tradition (endast för tjejer!). Välkomna till sommarens träffar är Gunnar, eftersom han är såväl vardagshjälte som hederskvinna och dessutom bor i huset där vi träffas. Dessutom är barn välkomna, dock enbart manliga sådana tills de når en viss mognad. Det har dock ännu inte inträffat att vi behövt utesluta någon av detta skäl. Denna grupp består av Niklas, Sebastian och Joakim. Döttrarna har automatiskt ett livslångt medlemskap, oberoende av mognad eller ålder. Dessa är Anna, Sofia, Helena, Emma, Charlotte och Kajsa.

Här ett foto från 1994 då de första diskussionerna hölls om att dra igång en sammankomst för kvinnliga familjemedlemmar.

Namnet KLÄGG fanns inte med från början och har sitt ursprung i två olika händelser. Den första var när Evas mamma oroade sig över sin dotters medverkan i feministiska kvinnoläger. Den andra var när Agneta en dag under ett "läger" beklagade sig över den rikliga förekomsten av klägg, också kända som blinningar (Chrysops relictus). Som ni förstår flödade vår inspiration genast till och KvinnoKlubben KLÄGG hade sett dagens ljus. Till vardags kallar vi oss även för KKK då vi tycker att det är dags för en motrörelse lik den som tagit tillbaka den svenska fanan från skinnskallarna. Låt oss erövra förkortningen KKK till något mer sympatiskt!!

På denna webbplats vill vi visa ett urval av foton från våra träffar, framför allt för de avundsjuka män som inte får deltaga - även om de då och då försöker infiltrera rörelsen. Men också för att vi själva ska kunna minnas tillbaka på alla roliga stunder vi haft - och kanske inte alltid minns. Detta beroende på att ett av de uttryck som myntats under lägren - och blivit klassiska - är "Allt vin är lättdrucket". Dock måste vi här göra ett omedelbart undantag från denna regel, trots flera försök under åren har Lisbeths hemgjorda jordgubbsvin aldrig gått åt. Och Agnetas erbjudande om det hemska söta (men billiga) bulgariska rödvinet har aldrig antagits. Nog om KvinnoKlubben, vandra nu vidare genom åren som gått. En del länkar innehåller tyvärr inga foton än men bidrag välkomnas.Copyright © 2005 Norra Munkeby